VJV Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Vier Je Vrijheid!’ is een gemeenschappelijk project van zestien organisaties uit de gemeente Goeree-Overflakkee. Het betreft culturele en maatschappelijke organisaties.

‘Vier Je Vrijheid!’ stelt het begrip vrijheid centraal in al z’n facetten en betekenissen, gedurende een themamaand in het voorjaar van 2015. Het feit dat Nederland begin mei 2015 70 jaar bevrijding van de Duitse bezetter herdenkt en viert, vormt een zwaartepunt in de themamaand.

Zo’n 30 evenementen en activiteiten vinden in de themamaand plaats. Het gehele eiland wordt daarbij bereikt van west tot oost en van noord tot zuid, terwijl er ook een regionale uitstraling is. De activiteiten variëren van herdenken tot vieren en van intiem kleinschalig tot groots spectaculair. Het programma is te vinden op de Facebookpagina van het project.

De gemeente Goeree-Overflakkee en Rabobank Het Haringvliet maken ‘Vier Je Vrijheid!’ financieel mogelijk. De projectleiding is in handen van CultuurFiguur in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee en in samenwerking met de Werkgroep Vier Je Vrijheid.