VJVVan 13 april t/m 17 mei vond op Goeree-Overflakkee de themamaand ‘Vier Je Vrijheid!’ plaats. Vele verenigingen, stichtingen en particulieren vonden elkaar in het voorjaar van 2014 in de gedachte dat ‘vrijheid’ niet iets vanzelfsprekends is. Met als directe aanleiding 70 jaar bevrijding van de Duitse bezetter in mei 2015 werden de handen niet alleen uit de mouwen gestoken, maar ook op vele plaatsen ineen geslagen om vrijheid te beschouwen, te koesteren, te vieren en hen die het hoogste ervoor gaven te herdenken.

Dit gezamenlijke initiatief werd in de themamaand zichtbaar in niet minder dan dertig evenementen en activiteiten, georganiseerd door zeventien organisaties.

Een verbluffend concert door COV Laudando opende ‘Vier Je Vrijheid!’, waarna een scala aan activiteiten en evenementen zich ruim een maand lang uitrolde over het eiland. Concerten, exposities, dorpsmaaltijden, onthullingen van herdenkingspanelen, festivals en méér. Het vieren van de vrijheid is op Goeree-Overflakkee niet onopgemerkt voorbij gegaan!

De betrokken organisaties hebben op veel plaatsen nauw samengewerkt, waardoor evenementen groter, beter en betekenisvoller konden worden. Het project heeft laten zien waar een klein eiland groot(s) in kan zijn!

De gemeente Goeree-Overflakkee en Rabobank Het Haringvliet maakten ‘Vier Je Vrijheid!’ mogelijk met een mooie subsidie en een ruimhartig sponsorbedrag. CultuurFiguur coördineerde het gehele project, stuurde de werkgroep aan, fungeerde als ‘linking pin’ tussen werkveld en gemeente en coördineerde alle communicatie.