Hout is een onuitputtelijke bron om er gereedschappen, gebruiksvoorwerpen, hulpmiddelen en siervoorwerpen van te maken. Naast het gebruik ervan als brandstof uiteraard.

De prachtige kleuren en tekening die tevoorschijn komen na het schuren en afwerken met olie, was, lak of een andere afwerklaag is iedere keer een nieuw avontuur en maken hout een ideaal materiaal om er sieraden van te maken.

Brandschilderen (pyrografie) is een techniek waarmee afbeeldingen, symbolen of teksten in hout gebrand worden. Deze techniek wordt vanaf de ontdekking van het vuur al toegepast.

Af en toe krijg ik het verzoek een exclusief houten sieraad te maken voor iemand. Ook het pyrograferen van afbeeldingen of teksten wordt regelmatig gevraagd. Wanneer mijn agenda het toelaat neem ik graag dergelijke opdrachten aan.
Soms heb ik sieraden en/of gebrandschilderde afbeeldingen beschikbaar voor verkoop. Die objecten zijn in dat geval hieronder te vinden. Klik op de afbeelding voor een groter beeld en de prijs.Neem gerust contact op als u ook een mooi houten sieraad of een gebrandschilderde afbeelding of tekst wilt hebben.